Urme negre pe contactele procesorului Intel. Este ars?

Mi-au trecut prin mână zeci de procesoare Intel și pot spune că sunt cele mai rezistente la șocuri mecanice, neavând pini care pot fi îndoiți. Am văzut inclusiv un procesor 4790K cu capacitoarele rupte de pe PCB și care funcționa normal.

 

 

Urme negre pe spatele procesorului

 

 

Am primit un procesor acum câteva zile cu astfel de zone întunecate. Am căutat pe forumul Intel și am dat de acest ghid de utilizare al procesoarelor.

 

“Occasional orange discoloration of package lands due to oxidation was assessed and confirmed to have no impact on electrical performance, quality or reliability.”

 

Această decolorare este cauzată de oxidare și nu are impact asupra performanțelor. Poți sta liniștit, pentru că de cele mai multe ori, urmele nu semnalează o problemă.

 

Ce poți face ca să nu apară astfel de pete?

 

În principiu, trebuie să ai grijă cum îl manevrezi:

 

  1. Înainte să atingi procesorul, spală-te pe mâini. Este foarte important să nu ai mâinile transpirate sau unsuroase;
  2. Nu atinge contactele, ține-l doar de margini sau de IHS(disipatorul de căldură);
  3. Când îl scoți, pune-l pe o suprafață curată, de preferat în suportul lui de plastic sau pe o pungă antistatică. La fel și dacă îl transporți.

 

Concluzie

 

În caz că apar astfel de zone decolorate, nu trebuie să îți faci griji, pentru că sunt normale. Dacă nu mai pornește sau primești o eroare…este posibil să fie mai mult de o simplă colorare. Verifică dacă nu cumva este de vină placa de bază!

Procesorul tău are temperaturi prea mari? Fă-i un delid!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments