Review: Mouse Gaming Logitech G305 Lightspeed

 

 

 

Logitech International SA este un furnizor global de periferice pentru calculatoarele personale și alte platforme digitale cu sediul în comuna Romanel-sur-Morges, Elveția.

Compania dezvoltă și comercializează produse precum dispozitive periferice pentru PC-uri, inclusiv tastaturi, mauși, microfoane și camere tip webcam. Logitech produce, de asemenea, și boxe de calculator, căști fără fir, dispozitive audio.

Astăzi ne vom uita la un mouse de gaming din gama entry-level, și anume G305 Lightspeed, varianta pe negru. Produsul poate fi achiziționat de la PC Garage (folosește codul X6DBUQLW și vei beneficia de 1% discount la comanda ta!).

 

Tehnologia Lightspeed

 

Prin intermediul acestei tehnologii, Logitech G își propune să lanseze  periferice de gaming wireless care răspund la comenzi la fel de rapid ca cele pe fir. Conform producătorului, implementarea ei a fost făcută cu atât succes încât unii mauși sunt chiar mai rapizi decât cei pe fir.
Astăzi ne vom uita la cel mai ieftin model din gama de produse care au la bază tehnologia Lightspeed.

 

Specificații

 

Tip mouse: Wireless;
Interfață: USB;
Tehnologie: Optic;
Rezoluție maximă: 12000 dpi;
Număr butoane: 6;
Rotițe scroll: 1;
Culoare: Negru;
Iluminare: Nu;
Dimensiuni: 116.6 x 62.15 x 38.2 mm;
Greutate: 99 grame;
Altele: Senzor Optic HERO.

 

Ambalaj și accesorii

 

Produsul vine într-o cutie de dimensiuni mici, din carton albastru, culoarea specifică producătorului.
Frontal se poate observa denumirea mouse-ului, o poză cu acesta, dar și o pictogramă cu un fulger, logo-ul tehnologiei Lightspeed.

 

 

Pe spatele ambalajului sunt descrieri ale device-ului, o imagine cu mouse-ul și receiver-ul care se conectează la PC.

 

 

Pe una dintre laterale este tipărit modelul produsului, iar pe cealaltă sunt trecute specificațiile lui.

 

 

Pentru a ajunge la mouse, dezlipim sigiliul și glisăm ușor suportul din carton pe care stă. Spațiul este foarte bine organizat, fiecare accesoriu având locașul lui.

 


 

Central este mouse-ul în sine, băgat într-o punguță translucidă, cu logo-ul Logitech pe ea, care îi asigură protecția împotriva zgârieturilor în timpul transportului.

 


 

În pachet mai găsim o baterie AA și un USB Extender pentru a putea plasa receiver-ul mai aproape, dacă PC-ul este pe podea. Eu nu am avut nevoie de el, având unitatea pe birou, însă l-am folosit la microfon și își face treaba bine. Cablul are un metru lungime.

 

 

De asemenea, deasupra mouse-ului mai sunt manualul de utilizare(un foarte scurt ghid de instalare) și cărțulia care conține condițiile pentru oferirea garanției.

 


 

Am apreciat că spațiul a fost foarte bine gândit și că totul este compact, dar bine ambalat și asigurat în timpul transportului.

 

Design

 

Primul lucru pe care l-am observat când l-am desfăcut a fost greutatea scăzută a produsului, de doar 99 de grame.

Forma este una ergonomică, pe care o putem întâlni și pe alte modele de la consacratul producător.

 


 

Produsul este confecționat dintr-un plastic negru, de bună calitate. Mat, așa că nu se văd amprentele pe el.

 

 

Pe partea din față sunt, desigur, butoanele click dreapta și click stânga, roțita scroll și un mic buton din care se poate ajusta DPI-ul. De asemenea, lângă buton se află un LED care luminează în diferite culori în funcție de valoarea selectată.

 

 

Pentru a ajunge la baterie trebuie să glisăm ușor capacul. Este alimentat cu baterii sau acumulatori AA.

 

 

Pe laterala din stânga se găsesc două butoane programabile din Logitech Hub, software-ul dezvoltat de producător.

 


 

Spatele este simplu, pe el sunt 4 pad-uri din Teflon, switch-ul pentru ON/OFF, dar și lentila senzorului.

 


Experiența în utilizare

 

Forma, după cum am spus, este una ergonomică, însă poate fi inconfortabilă pentru unii. Pentru mine este perfectă în combinație cu greutatea, care nu poate fi ajustată. Mouse-ul cântărește 99 grame cu bateria AA. Pentru a fi chiar mai ușor, poți folosi un adaptor de la AAA la AA sau niște folie de aluminiu(nu recomand această metodă, 4 adaptori sunt vreo 5 lei). Cu adaptorul instalat greutatea va fi în jur de 83 de grame.

 

DPI-ul este ajustabil direct de pe mouse prin intermediul butonului de sub rotița scroll.
Produsul vine cu valori prestabilite: 400(galben), 800(alb), 1600(portocaliu) și 3150(roz), dar se poate alege, din program, o valoare cuprinsă în intervalul 200 – 12.000 DPI. De obicei îl țin pe 1600 DPI.

Oferă flexibilitate în mișcări rapide, în jocuri de tip shooter, neavând cablu. L-am testat folosindu-l în gaming, dar și pentru activități de zi cu zi. Nu am observat diferențe față de un mouse pe fir, lag-ul nu este prezent în jocuri. Tehnologia Lightspeed chiar și-a atins scopul.
Alunecă bine pe mousepad, datorită celor 4 piciorușe din teflon.

 

Mouse-ul vine echipat cu senzorul HERO, conceput pentru modelele wireless urmărind un lucru: creșterea autonomiei. Îl folosesc de aproximativ 4 luni și nu i-am schimbat bateria.
Lift Off Distance-ul nu poate fi configurat, însă nu am observat probleme la acest capitol. Senzorul produs de Logitech începe să nu mai reacționeze corespunzător când device-ul este ridicat câțiva milimetri de pe suprafața de lucru.

 

Ceea ce mă deranjează este zgomotul produs când apăs butoanele, care sunt un pic cam prea gălăgioase pentru gustul meu. Toate au această problemă. Acestea au o durată de viață de până la 10 milioane de apăsări.

Receiver-ul se conectează la o mufă USB și are o rază de acțiune bună, de aproximativ 5 metri. Dacă unitatea este în birou sau pe jos, îți recomand să folosești extender-ul din pachet.

 


Software

 

Mouse-ul poate fi programat din aplicația dezvoltată de Logitech, care se numește Logitech HUB și prin intermediul căreia se pot controla toate dispozitivele de la acest producător. Din aplicație se poate vedea nivelul baterie, schimba funcția butoanelor sau seta DPI-ului dorit. Butoanele laterale pot fi configurate într-o groază de moduri.

Produsul are două moduri de funcționare: performanță și economisire a bateriei.

 

Concluzie

 

Așadar, mouse-ul G305 Lightspeed este o alegere solidă pentru împătimiții gaming-ului, care nu vor RGB, ci performanță. Deși butoanele pot fi deranjante din cauza zgomotului produs, este confortabil în sesiuni lungi de jocuri.

Pros & Cons

Pros
  • • Design ergonomic;
  • • Greutate scăzută;
  • • Autonomie mare;
  • • Senzorul HERO, DPI reglabil;
  • • Aplicație intuitivă.
Cons
  • • Butoane zgomotoase.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
avatar
1 Comentarii
1 Răspunsuri
0 Urmăritori
 
Cel mai reacționat comentariu
Cel mai comentat subiect
2 Autorii comentariului
DavidChris Autorii comentariului recent
Noi Vechi Cele mai votate
Chris
Guest
Chris

Felicitari, foarte bun review-ul!

Am avut Logitech G Pro de care am fost foarte multumit iar acum as vrea sa trec la varianta wireless insa e foarte scumpa momentan. Astept o reducere bunicica desi acest G305 are un raport calitate/pret excelent. 🙂