Review baterie externă Anker PowerCore, 20100 mAh, 4.8A, 2x USB, Black, tehnologie PowerIQ și VoltageBoost

1. Introducere;

Anker este o companie fondată in 2011 in statul California de catre Steven Yang, un fost tehnician la Google si Dongping Zhao angajat cu promovarea Google in China. Firma, deși se axează pe baterii externe si cabluri de încărcare, mai produc carcase de telefon, baterii de schimb și chiar un robot de curățare.

Astăzi ne vom uita puțin la Bateria externă Anker PowerCore, 20100 mAh, 4.8A, 2x USB, Black, tehnologie PowerIQ și VoltageBoost. Poate fi achiziționată de la PCGarage.

2. Ambalaj și accesorii;

Bateria vine frumos ambalată întro-o cutie dintr-un carton preponderent albastru, designul fiind unul foarte minimalist. Frontal regăsim noul logo al firmei.

Lateralele sunt simple, fără vreun înscris, în schimb pe spate avem un abțibild pe care scrie numele produsului și datele de contact ale departamentului de suport de la Anker.

Deschizând cutia ne întâmpină un mic mesaj scris: “Thanks for choosing Anker”, simpatic.
Bateria externă vine învelită intr-o punguță de plastic semi-opacă. Sub baterie se găsesc două mici manuale de utilizare.

Accesoriile, două la număr, sunt situate într-un compartiment special sub bateria propriu zisă. În pachet găsim o husă neagră cu găuri pentru transportul și depozitarea bateriei și un cablul microUSB, pentru încărcarea power-bank-ului, de aproximativ 60 centimetri. Cred că husa a fost inclusă mai mult pentru protecția bateriei, aluminiul folosit fiind foarte ușor de zgâriat.

3. Specificații tehnice

General
Tip: Li-Ion
Capacitate: 20100 mAh
Conectori USB Iesire: 2x USB
Port USB Incarcare: microUSB
Voltaj de iesire: 5V
Amperaj maxim de iesire: 4.8 A
Protectii: Da

Detalii fizice
Dimensiuni: 166 x 58 x 22 mm
Greutate: 356 grame
Culoare: Negru

Accesorii
Accesorii incluse: -cablu de încărcare microUSB de aproximativ 60 cm;
-husa de protecție, neagră;
-Manual de utilizare;
-Mini-Cărticica cu date de contact Anker.

Altele
Tehnologii: Power IQ, Voltage Boost.

4. Inspecție vizuală;

Bateria este confecționată dintr-un aluminiu negru, mat și foarte plăcut la atingere. Aluminiul în care este îmbrăcată este destul de rezistent, nu se îndoaie la minime șocuri, scăparea de pe birou, de exemplu.

Pe partea frontală este gravată sigla Anker si putem regăsi cele 4 beculețe care indică bateria de care dispunem la momentul respectiv, fiecare luminiță semnificând ~25%. Acestea sunt permanent aprinse când se încarcă sau alimentează un gadget. Dacă dorești să verifici de câtă baterie mai dispui apeși butonul lateral plasat.

Porturile, de ieșire (USB) sunt două și pot oferi până la 4.8 A. Încărcarea se face prin portul microUSB, pe modelele mai noi exista porturi USB C.

Lateral, este unicul buton al bateriei care poate fi utilizat pentru verificarea capacității si pornirea alimentării device-ului conectat.

Greutatea, totuși vorbim de o baterie de 20100 mAh, nu este prea mare, dar dacă vrei să o porți în buzunar devine incomodă din cauza formei alungite.

5. Teste efectuate;

• IPhone 7(1960mAh), de la 1% la 100% într-o ora și 32 de minute. Am folosit un cablu de 1 m de la Blitzwolf cu Quick Charge.

• IPad Mini, capacitate totală de 4490 mAh, încărcată de la 1% la 100% în 2 ore și 14 minute. Cablul folosit a fost același.

6. Concluzie;

Bateria are un design plăcut, tehnologii foarte folositoare, nu mă așteptam să încarce device-urile așa repede. O recomand celor cărora nu le ajunge bateria gadget-urilor, pentru încărcarea telefonului ocazional ar fi mai buna una mai mică si ușoară, să o arunci in buzunarul ghiozdanului si să uiți de ea.
Raportul calitate – preț este unul echilibrat, 200 lei pentru 20100 mAh nu mi se pare mult, ținând cont și de rezultatele pe care le-am obținut.
Mi-ar fi plăcut ca în pachet să se afle și un adaptor pentru priză.
Per total, îmi place.

PRO:
• capacitatea bateriei;
• tehnologia IQ si VoltageBoost;
• design plăcut.

CONTRA:
• nu vine în pachet cu un adaptor pentru priză;
• magnet de zgârieturi.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
avatar