Poșta Română, Iulie 2019

În ultimul timp am comandat tot felul de mărunțișuri din China, de pe AliExpress și am observat o oarecare schimbare la timpii de așteptare.

Cel mai bine se mișcă pachetele trimise prin Yanwen(tracking până la intrarea în RO).

Tot mai mulți chinezi oferă această opțiune de livrare, gratuit. Coletele ajung în Estonia la poșta lor(Omniva – Post11).  Aici capătă uneori un sticker galben că nu au fost vămuite la intrarea în UE.

Tracking-ul acestor trimiteri este sumar, poți vedea doar când au plecat din Estonia și când au ajuns în țară, după ajung când vor cei de la BSI.

Cam așa arată tracking-ul Yanwen, prin 17TRACK :

 

Intrat în țară pe 19 Iunie, iar eu l-am primit în cutia poștală(un cuțitaș tip breloc) pe 25 Iunie, deci a stat în procesare la BSI București doar 6 zile, ceea ce e uimitor pentru un pachet untracked.

Am prins un Lenovo Watch X la prețul de 1$ + transport, cu ocazia unei campanii de tip flash deal.

 

 

A fost expediat din Singapore pe 19 Iunie, iar eu pe 28 l-am ridicat de la OP-ul fără vamă! A fost un record absolut pentru mine, doar 9 zile. De neînchipuit…din păcate.

 

 

 

La cealaltă extremă, am găsit în cutia poștală pe 20 Iunie un stick de memorie plecat cu China Untracked în Februarie…

 

De cele mai multe ori mă duc eu la poștă cu avizul primit, am noroc că este destul de gol la ghișeul 4(vizavi de OP5), nu am stat mai mult de cinci minute vreodată. Pe avize este scris de mână, relativ lizibil, dar numărul oficiului poștal niciodată nu a fost clar, ăla seamănă mai mult a 7 decât a 5. Bine că în ultimul timp trec adresa, deși știu unde trebuie să ajung.

 

Pachetele cu lucruri din carton sau alte materiale de acest gen ajung, mai mereu turtite, dar asta nu e o noutate.

Așadar, parcă mai mișca un pic lucrurile la BSI/Poșta Română, dar mai e mult de lucru până când vom avea servicii de calitate și nu o să mai trebuiască să așteptăm cu lunile pachetele din China.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
avatar