O cască AirPod se aude mai încet decât cealaltă

Am din toamna anului 2019 o pereche de AirPods 2 pe care le folosesc zilnic, pentru mine sunt căștile ideale. Ce-i drept, nu prea am avut grijă de ele, iar carcasa e foarte zgâriată și pătată.

 

 

 

Singura problemă pe care am avut-o până acum a fost că AirPod-ul drept se auzea mult mai încet decât cel stâng. Dacă aveam volumul la 100%, se auzea ca și când ar fi fost la doar  25%. Nu m-a deranjat la început, pentru că de cele mai multe ori port căștile pe rând. Dacă ai și tu aceeași problemă, uite cum o poți rezolva.

 

Ce să faci dacă o cască se aude mai încet decât cealaltă?

 

  1. Resetează căștile. Ca să faci asta trebuie să ai AirPods-urile în baza de încărcare și să apeși butonul de pe carcasă pentru 15 secunde. LED-ul din interior va lumina intermitent alb, atunci le poți reconecta la telefon.
  2. Restartează telefonul la care sunt conectate. 
  3. Deconectează AirPods-urile de la telefon. În setări, secțiunea bluetooth, selectezi căștile și dai disconnect.
  4. Ajustează balansul volumului între casca dreaptă și cea stângă. Pentru a face asta: setări > accesibilitate > audio/vizual. Trebuie să fie la mijloc, ca în imaginea de mai jos.

  5. Curăță AirPods-urile. Cu un betigaș de urechi înmuiat în alcool izopropilic, șterge toate orificiile. Dacă nu poți îndepărta ceara, cu un ac, fără a împinge, curăță marginile difuzorului principal. Îmi țin căștile curate, le șterg cel puțin o dată pe săptămână, deci îmi vine destul de greu să cred că impuritățile să fi fost problema.
  6. Dacă nimic nu a funcționat…suflă în cască. Știu că sună aiurea, așa mi s-a părut și mie când am citit pe internet, dar am încercat…și a funcționat! 🙂 În primul rând, dacă faci asta, asigură-te că ai curățat foarte bine înainte suprafețele. Am suflat puternic prin difuzorul mare până am simțit aer care iese prin cel secundar. Probabil că poți folosi și un compresor, dar nu aveam niciunul la îndemână. Ai grijă ca jetul de aer să nu fie prea puternic!

 

Dacă problema persistă, apelează la garanție!

 

Am citit că această problemă este relativ întâlnită printre posesorii de AirPods-uri. Pentru mine a fost suficient să suflu în casca înfundată. Dacă toate sfaturile mele de mai sus nu au funcționat, du căștile la un service autorizat Apple.
De asemenea, dacă ai descoperit o altă modalitate să le repari, te rog să scrii în comentarii, poate fi de ajutor pentru altcineva!

 

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments