La Amalgam sunt prăjituri foarte bune

În toamna anului 2019, grupul Zexe a deschis încă un restaurant destul de aproape de Braserie, pe Calea Dorobanți.

 

Am citit acum ceva timp despre el în Topul Restaurantelor din București, întocmit de Restocracy. Specificul este românesc modern, unele preparate sună chiar bine, dar nu le-am încercat. Am mers special pentru prăjituri. În schimb, am gustat o felie de pița(așa e denumită în meniu) care a fost foarte bună. Acesta este meniul:

 

 

Prăjiturile sunt aranjate frumos într-o vitrină vizibilă de afară.

 


 

Am fost o singură dată și am încercat trei prăjituri: două verine și o babă cu căpșuni.

 


 

Aceasta este baba cu rom și căpșuni. Este insiropată bine, înăuntru are un gem de căpșuni foarte gustos. Frișca e bună, nu foarte dulce.

 

 

Verină Exotic, similară cu prăjitura cu același nume de la Braserie, de fapt, cred că e aceeași doar că e în borcănel. Cremă de mango cu fructul pasiunii, foarte fină. Plus, nu conține deloc gluten.

 


 

Pădurea Neagră, cea mai bună, în opinia mea. Crema de ciocolată se îmbină perfect cu amarenele și frișca de deasupra.

 

Pe lângă, mai au și brownies, checuri sau biscuiți.

 

Prăjiturile costă între 18 și 27 lei fiecare, sunt printre cele mai scumpe din București, dar ținând cont de pregătirea cofetarului și de ingredientele folosite, nu mi se pare un preț exagerat. Tot ce am gustat mi-a plăcut, au fost mai fresh decât cele de la Braserie, de care m-am cam plictist. Verinele sunt foarte practice, fiind ușor de transport și de mâncat.

 

Noi am fost într-o duminică dimineață, special pentru prăjituri. A fost liniște, cât timp am stat, nu a mai venit nimeni. Cel mai probabil, restaurantul este plin în timpul săptămânii când sunt corporatiștii din blocurile de birouri din apropiere la muncă.

 

Localul este mare și aerisit, având o verandă plină de verdeață care vara se transformă în terasă. Design-ul interior este foarte plăcut, cu motive florale, oglinzi și plante curgătoare. Imediat lângă se află Florăria Zexe.

 


 

Restaurant Amalgam este situat pe colțul unei clădiri de birouri, pe Calea Dorobanți numărul 239. Tot meniul este disponbil pe restaurantamalgam.ro, orar L-D 11-22. Noi am găsit loc de parcare chiar lângă în weekend, dar în timpul săptămânii e problematic acest aspect.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments