Cum să îți faci propriul BOT pe Telegram pentru a urmări feed-uri

În articolul de săptămâna trecută în care am întocmit o listă cu aplicațiile pe care le am instalate v-am zis că folosesc Telegram pentru a urmări feed-uri. Primesc toate noutățile sub formă de mesaj pe telefon și pot selecta ce să citesc.

 

E o opțiune foarte bună dacă nu vrei să folosești o aplicație dedicată, cum ar fi Feedly. Mie mi se pare că este utilă, deoarece poți avea acces la grupuri și canale cu mulți utilizatori și poți crea cu ușurință boți pe care să îi folosești într-o mulțime de moduri.

 

Cum să îți faci propriul BOT pe Telegram?

 

  1. În bara de căutare useri scrie BotFather. Apoi pe chat comanda /startbot, iar după setează numele și username-ul bot-ului.  Vei primi o cheie unică, pe care trebuie să o păstrezi în siguranță, cu ea îl vei putea controla.
  2. Caută ManyBot și apasă pe butonul de jos pe care scrie ”Create  a New Bot”.
  3. Trimite un mesaj cu cheia primită mai devreme. Acum vei putea pune o descriere bot-ului tău. În ultimul mesaj va fi un link de forma http://telegram.me/username-ul botului tău pe care îl poți accesa.
  4. Intră în conversația cu noul tău bot, scrie /start, vei primi o listă cu mai multe comenzi, apasă pe /autoposting+ RSS >  trimite link-ul către feed-ul dorit.
  5. Acum vor începe să fie postate noutățile de pe canalul ales (Twitter, VK, YouTube, RSS).

 

Boții de pe Telegram sunt foarte utili și pot fi configurați în nenumărate moduri, trebuie doar să știi să te joci cu acele comenzi.

Am observat, de asemenea, că este un delay de aproximativ 30 minute între momentul apariției pe blog și primirea notificării, deci nu poate fi folosită această funcție pentru urmărirea trackerelor.

 

Cum pot face rost de link-ul către feed-ul RSS al unui site?

 

De cele mai multe ori autorul oferă un link către feed-ul site-ului. Dacă nu găsești, de obicei feed-ul este la adresa https://numesite/feed.

 

RSS feed microdev.ro 

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments