Cum să instalezi versiunile beta de iOS

Anual, pentru fiecare versiune de iOS, se lansează un anumit număr de versiuni beta, destinate entuziaștilor care vor să încerce sistemul de operare înainte să fie disponibil pentru toate device-urile suportate.

 

De curând a fost lansată a patra versiune beta de iOS 14, așa că voi exemplifica cu aceasta, dar pașii sunt aceeași și pentru viitoarele beta-uri.

Procesul este asemenător cu cel de instalare a unei a unei versiuni beta pentru developeri.

Ce trebuie să știi înainte să instalezi o versiune beta?

Soft-urile beta pot avea bug-uri și probleme. Chiar dacă pare stabil, poți da de erori enervante.

Îți recomand să instalezi software-ul pe un device secundar, ca să nu îl compromiți pe cel pe care îl folosești constant.
Dacă dai de un bug și vrei să te întorci la o versiune publică de iOS, trebuie să restaurezi telefonul, ceea ce poate fi problematic. Uite aici un ghid.

Cum să instalezi o versiune beta de iOS?

Înainte să începi, îți recomand să faci un back-up dispozitivului, pentru a fi sigur că nu pierzi nimic în caz că ceva nu merge bine sau vrei să te întorci la versiunea anterioară de iOS.

  1. Intră din browserul Safari pe beta.apple.com și te înregistrezi. Trebuie să introduci ID-ul Apple sau te poți autentifica rapid cu FaceID/TouchID;
  2. După ce te-ai logat, ai un meniu în colțul din dreapta sus, unde selectezi “Enroll Your Devices”;
  3. Alegi ce vrei să instalezi (în cazul acesta iOS, dar pașii sunt aceeași și pentru WatchOS sau iPadOS), parcurgi ghidul lor cu prevederile și apeși pe “Download Profile”;
  4. Accepți descărcarea;
  5. Mergi în Settings > General > Profile, acolo va fi profilul software;
  6. Apeși pe Install, introduci codul de acces, accepți condițiile de descărcare și restartezi telefonul;
  7. Beta-ul va apărea în secțiunea Software update (Settings > General > Software update). Restul se deșfășoară ca o actualizare normală, nu mai este nimic special de făcut.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments