Cum să activezi Dark Mode pe WhatsApp

După ani de așteptare, avem în sfârșit Dark Mode pentru WhatsApp. Această funcție a fost implementată miercuri, este disponibilă atât pentru telefoanele cu iOS, cât și pentru cele cu sistem de operare Android.

 

S-a lansat versiunea finală, după ce până acum a fost în beta testing. Culorile utilizate, gri, negru și verde închis, au fost alese în așa fel, încât ochii să nu mai  obosească în condiții de lumină slabă.

 

Cum să activezi Dark Mode la WhatsApp pe iPhone?

 

Pentru a beneficia de această funcție, terminalul tău trebuie să ruleze iOS 13.

 

  1. Updatează aplicația la ultima versiune, 2.20.30;
  2. Din setările telefonului, intră la display și luminozitate și selectează temă întunecată/dark mode;
  3. WhatsApp-ul va activa automat dark mode-ul. Am observat că încă nu este posibilă selectarea temei direct din setările aplicației. Până la finalul acestei săptămâni, probabil că va fi disponibilă și opțiunea asta.

 

Așa arată pe un iPhone tema întunecată la WhatsApp.

 

Cum să activezi  Dark Mode la WhatsApp pe un telefon cu Android?

 

  1. Updatează aplicația la ultima versiune;
  2. Dacă telefonul tău are Android 10 și dark mode pornit(pentru întreg sistemul), WhatsApp-ul va activa tema întunecată automat.
    Dacă ai Android 9 sau o versiune mai veche, intră la setări > conversații > alegeți tema > temă întunecată. Dacă nu apare, dă un restart telefonului. Prietenul meu avea ultimele update-uri și tot nu vedea opțiunea de dark mode, după un restart și-a revenit.

 

 

Culorile sunt un pic diferite pe Android față de iOS, predomină griurile închise.

 

 

De când sistemele de operare mobile au introdus opțiunea de selectare a temei, tot mai mulți developeri de aplicații au integrat funcția. Era de așteptat să se conformeze și WhatsApp-ul acestui trend. Mi se pare utilă pentru momentele în care ești într-un mediu întunecat sau dacă pur și simplu îți place să-ți folosești telefonul pe Dark Mode.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
avatar