Ce trotinete electrice folosește Bolt în București

Noi trotinete electrice de închiriat au apărut la începutul lui Iulie pe străzile din București. Este vorba despre cele de la Bolt, serviciul de transport de tip ridesharing.

 

Trotinetele electrice pot fi deblocate direct din aplicația lor, cea de unde pot fi comandate și mașinile Bolt. Pe ecranul principal, în colțul din dreapta sus este butonul care te redirecționează către interfața cu trotinete.

 

Mai întâi trebuie să îți confirmi vârsta. Conform legii, conducătorii care utilizează astfel de vehicule trebuie să aibă cel puțin 14 ani, dar cei de la Bolt informează utilizatorii că vârsta minimă admisă este de 18 ani. Probabil că este o măsură ca să îi descurajeze pe cei mai mici să le folosească, nefiind în temă cu prevederile Codului Rutier. Mi se pare o inițiativă bună, dar de care cu siguranță nu se va ține cont. 😉

 

 

Trotinetele merg să fie limitate din aplicație la o viteză maximă de 15 km/h. Dacă ești începător și nu ești sigur pe tine, îți recomand să activezi limitarea!

 

 

Pe hartă vezi trotinetele electrice care pot fi închiriate  și primești informații despre autonomia rămasă. Există chiar și opțiunea de a rezerva una. Se pare că Bolt a învățat de la celelalte companii de pe piață.

 

 

Tariful a fost unul imbatabil la început, de doar 10 bani pe minut. La câteva zile a fost majorat la 0.6 lei/minut, exact ca la Lime. Deblocarea a rămas gratuită în continuare. Poți să rezervi o trotinetă cu maximum 10 minute înainte să o deblochezi, pentru 0,5 lei/minut. Dacă vrei să te oprești undeva și să blochezi trotineta, poți face acest lucru, iar tariful este același ca la rezervare, de 0,5 lei/minut.

 

 

Ce trotinete folosește Bolt în București

 

poză preluată  de pe site-ul Bolt

 

Trotinetele folosite de cei de la Bolt în București sunt unele custom, cu platformă lată, care asigură confortul călătorului. Îmi place că sunt relativ ușoare, cântărind doar 16 kilograme. Nu sunt la fel de ușoare ca cele care au la bază modelul de la Xiaomi (Flow și Wolf-E), dar mult mai ușoare decât cele Lime. Sunt dotate cu un singur motor de 350 W, pe spate și baterie de 36 V. Pot atinge maximum 25 km/h și au autonomie de aproximativ 40 de kilometri. Suportă o sarcină de maximum 120 kilograme.

 

 

 

Concluzie

 

Apreciez că tot mai multe start-up-uri de genul vin în România. Îmi plac trotinetele electrice puse de dispoziție de Bolt, sunt construite bine și ușor de manevrat. Prețul/minut este cel obișnuit, avantajul este că nu există taxă de deblocare.

Zona acoperită este destul de restrânsă, dar se va extinde cu timpul, sunt sigur de asta. Bucureștiul are nevoie de mai multe mijloace de transport alternativ!

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments