Bucharest Street Food Carnival Septembrie 2019

Merg de ceva timp la evenimente de tip Street Food. Am mai fost  și la cele de la Promenada sau Palatul Parlamentului, dar nu sunt la fel de multe tonete ca la Bucharest Street Food Carnival.

 

După cum probabil v-ați dat seama deja seama, la Romexpo este cel mai mare eveniment din București de acest tip, care se organizează de două ori pe an: la începutul verii și la începutul toamnei. Anul acest a avut loc între 6 și 8 Septembrie 2019.

 

Am ajuns în jurul orei 14, duminică. Biletul a fost parcă 20 lei. Prețul a diferit în funcție de ora la care îl luai.

 

Au cântat mai mulți în cele trei zile cât a durat,  sincer nu m-a interesat exact, dar printre ei au fost Subcarpați, Paraziții și Șuie Paparude. Duminica pe la ora 14 – 15 zăngănea cineva pe scenă.

 

Ce am mâncat la Street Food Carnival?

 

Multe.  Pe lângă clasica caracatiță prăjită(30 lei) de la Drunken Squid și burgerul de la Smokin’ Pig, am încercat și ceva nou. De la Smokin’ Pig am luat un burger și o porție de cartofi. Burger-ul bun, suculent, chifla moale, dar nu s-a dezintegrat. Mi-a plăcut mult acea feliuță de pancetta și ceapa caramelizată, deși a fost puțină și aproape insesizabilă. Cartofii, în schimb, banali, congelați.

 

 

 

 

Ce  am încercat nou? Raclette(30 lei), adică un tip de brânză de origine elvețiană care se topește și se pune peste cartofi fierți și se mânâncă cu castraveți murați și șuncă.

Era o tonetă undeva în spate, o vedeai doar dinspre mesele, care apropo, erau multe.

Nu i-am mai văzut la celelalte ediții, dar a fost foarte bună combinația, mai ales pâinea. O topea pe loc la o lampă și ți-o punea în farfurie.

 

 

Ca desert am luat un Canolli clasic de la Zobuian și un Profiterol cu ciocolată neagră și vișine tot de la ei. Bune ambele.

 

 

 

Cum se plătește la un astfel de eveniment?

 

Plățile se efectuează cu un card contactless care se alimentează cu bani de la punctele speciale(sunt multe, nu am stat la coadă). Ca la orice festival de genul, pentru că e mai ușor de văzut cât și ce a vândut fiecare, plus că organizatorul își poate trage la final comisionul.

 

Fiecare tonetă are un POS și trebuie doar să atingi cardul. Soldul îl poți vedea după fiecare plată.

 

 

Noi am pus 200 lei pe el și la ieșire am recuperat vreo 25. În jur de 175 lei a fost toată distracția, rezonabil.

 

Street Food Carnival 2019

 

A fost frumos, mai multe tonete decât la ediția precedentă, dar parcă au lipsit unele lucruri… Mi-ar fi plăcut o camionetă cu înghețată bună, am văzut doar Betty Ice. Nu știu de ce nu a venit Zexe sau Sweetology. De asemenea, cei de la Almdudler nu au mai fost prezenți, au avut niște cocktailuri cu sucul lor foarte interesante la o ediție precedentă.

 

Una peste alta, mie mi-a plăcut, am stat două ore și jumătate, locuri au fost suficiente, și la mese, dar și la fotolii. M-am așezat la standul celor de la Engie, unde era și Adi Hădean care a prezentat ceva la o masă cu tot felul de produse pe ea.

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
avatar