Am testat trotinetele electrice de la Lime, un mijloc de transport rapid prin oraș

Am coborât într-o dimineață până la Oficiul 5 ca să ridic ceva venit din China, drumul are vreo doi kilometri și îl fac în cam 20 minute. Fiindcă voiam să testez acest serviciu, la întoarcere am hotărât să iau o trotinetă electrică.

În București există trei companii care oferă servicii de acest tip:

  • Lime, cu aproape 1000 de trotinete răspândite în zona centrală;
  • Flow, cu mai puține trotinete, dar o rețea mai bine pusă la punct, cu stații de încărcare și service-uri;
  • Wolf-E, în zona mea nu prea am văzut și funcționează doar într-un interval orar: 7 – 20.

 

Am vrut inițial să iau una de la Flow, am și căutat-o, însă nu am dat de ea. Cel mai probabil era într-o scară de bloc, deoarece observ că nu își schimbă poziția de câteva zile și că poza încărcată este neclară.

 

 

În căutare trotinetei am dat de alta, dar de la Lime. Am adăugat £10 de pe card, fără niciun bonus. Deblocarea costă 3 lei și după aceea, fiecare minut 60 de bani. Eu am plătit în total 7.20 lei pentru o plimbare de 1 km.

Trotineta era la locul ei, sprijinită de peretele unui bloc. Am scanat codul QR de pe ghidon și după a apărut un mic tutorial care prezenta modul corect de utilizare.

 

 

 

 

 

 

Cred că am încălcat toate regulile prezentate mai jos, în lipsa unei legislații clare. Locul trotinetei nu este bine definit, așa că am mers o parte din drum pe șosea, printre blocuri, și cealaltă parte pe trotuar, ce-i drept, nu era prea multă lume pe el.

 

 

Experiența în utilizare

 

După ce s-a deblocat trotineta, am ridicat cricul ca să o pot duce pe șosea. Prima impresie a fost că este relativ grea, m-am mai plimbat cu trotinete electrice și nu erau așa de grele. În pofida acestui fapt,  vehiculul este foarte manevrabil și stabil, nu am simțit vreun moment că nu sunt în siguranță în timpul cursei(asta probabil și pentru că era destul de gol). Plecarea de pe loc se face după ce împingi cu piciorul în sol, pentru a se evita plecările accidentale.

Era destul de nouă trotineta, nu troncănea, însă pe piatră cubică mi-au cam clănțănit dinții în gură. Accelerația este treptată, nu foarte bruscă.  Am atins în jur de 20 km/h.

Când am vrut să o blochez, am lăsat-o lângă un spațiu verde și am dat ”End Ride”.

Am fost întrebat dacă vreau să termin cursa sau doar să o blochez temporar. Această opțiune mi se pare foarte utilă pentru momentele în care intri câteva minute într-un magazin și după îți continui cursa.

 

 

Am dat ”End Ride” și mi s-a cerut să fac o poză trotinetei, probabil pentru a se asigura ei că este în stare bună.  Pe ecran, după ce am încheiat cursa, mi-a apărut sumarul acesteia.

 

 

 

Am primit și o amendă de 9 lei pentru că am parcat în zona roșie. Perimetrul în care pot parca fără a lua amendă se termină fix unde am eu treabă de obicei, ceea ce e neplăcut.

 

 

Concluzie

 

Mi-a plăcut stabilitatea ei și ușurința cu care se manevrează, dar
am citit că nu toate sunt așa. Categoric, este un serviciu foarte util pe care îl voi mai folosi când vreau să ajung rapid undeva. Iau în plan să îmi achiziționez propria trotinetă electrică, dar până atunci voi testa și vehiculele celor de la Flow și Wolf-E.

Dacă vrei o deblocare gratuită poți folosi codul meu, voi primi și eu una: R6U6FYI.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
The Gadgetist
The Gadgetist
4 iulie 2019 17:55

Felicitări pentru articol! Dacă vrei să testezi mai multe modele de trotinete îți recomand să mergi în showroom la Evomag. Organizeză periodic evenimente pe tema asta.