Am testat și trotinetele Flow

După ce am testat trotinetele celor de la Lime, m-am hotărât să încerc și Flow.

 

Am avut niște treabă la service-ul Cellini și când m-am întors am decis să iau o trotinetă de la stand-ul de încărcare Flow. Cel mai aproape de mine era acesta, de lângă Dealul Mitropoliei.

 

Am încărcat contul pentru început cu 10 lei și am primit 2 bonus. Aveam deja în cont 24 lei, nu știu de unde și de ce, dar au fost bine primiți. 😉 Am completat datele cardului și gata.

 

 

Stația era fix la intrarea în Mega Image. Pe hartă erau mai multe trotinete în stand.

 

 

Am scanat una, mi-a apărut că nu are baterie(deloc!) și mi-a dat eroare. La fel și cu următoarea.

 

 

 

De abia pe a treia, deși tot mi-a arătat că este descărcată, am putut să o deblochez. Între timp s-a remediat bug-ul.

Pe ecran mi-au apărut durata călătoriei și informații despre trotinetă. Era încărcată full și puteam să fac cu ea 25 kilometri, în teorie.

 

 

Experiența în utilizare

 

Prețul este un pic mai mic decât la Lime. 3 lei vs. 2 lei deblocarea și 0,6 lei/minut vs. 0,5 lei/minut.

Am observat că și Flow are un program de funcționare, mult mai mare decât cel de la Wolf-E. Duminică – Joi: 07:00 – 01:00, Vineri – Sâmbătă: 07:00 – 03:00.

Instrucțiunile de folosire erau pe suportul de încărcare, dar și pe trotinetă. Regulile sunt aceleași ca la Lime, oricum.

 

Am pornit de la Dealul Mitropoliei printre blocuri și am ieșit pe Calea Unirii printr-un gang. Am mers pe trotuar pe Calea Unirii, am traversat Piața Constituției și după am urcat pe lângă Parlament.

Nu a avut nicio problemă trotinetă, dar eu am avut pentru că au schimbat stâlpii de iluminare publică(chiar era nevoie, arătau groaznic și erau ruginiți cei vechi) și trotuarul are hopuri. Trotineta nu are suspensii și a trebuit să îmi flexez genunchii când treceam peste denivelări. D-asta cred că voi opta pentru un model de la e-twow sau care să aibe suspensii.

Însă, mersul pe drum drept este foarte plăcut. M-am simțit mai în siguranță pe ea decât pe cea de la Lime, fiindcă este mai ușoară, implicit mai manevrabilă.

 

Am atins 26 km/h, accelerația este progresivă, nu bruscă. Frâna nu este electrică, ci pe disc, ceea ce mi-a plăcut, putând să frânez într-o perioadă de timp mai scurtă.

 

Am ajuns la destinație, unde am legat-o de un gard cu antifurtul integrat și am încheiat cursa din aplicație.

 

 

 

Autonomia am observat că nu s-a schimbat, a rămas tot la 100%. Un alt bug. De asemenea, nu am avut opțiunea doar să o blochez pentru câteva minute(sau nu am știut eu cum).

 

Mi s-a cerut să fac o poză care va apărea în aplicație.

 

 

Cursa a fost de 16 minute și am plătit 10 lei. Nu am putut să văd câți kilometri am parcurs, nici măcar în istoricul curselor. Drumul îl făceam cam în jumătate de oră dacă mergeam pe jos. Mi se pare rezonabil prețul!

 

Concluzie

 

Mi-au plăcut mai mult trotinetele Flow, fiind mai ușoare. Deși sunt mai greu de găsit decât cele de la Lime, eu am lângă casă un stand, în față la Ibis, unde mai mereu sunt câteva.

 

Însă, mai e de lucru la aplicație, are destul de mult multe probleme destul de enervante.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
avatar